ین سوژه چنان اهمیت مکشوف است که به تازگیپژوهشی با سوژه «تاثیر گشایش ایستگاه مترو بر بها مسکن در شهر تهران»، دردانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه شریف سپریدن شد.

 

حسین جوشقانی استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاددانشگاه صنعتی شریف در تبادل نظر با هفته نامه بازرگانی فردا، رابطه افتتاح ایستگاه متروبر بها مسکن در شهر تهران را تشریح کرد.

 

او در رابطه با تأثیر گسترش حمل‌ونقل عمومی مثلخطوط مترو بر مولفه‌های اقتصادی زندگی شهرنشینی چون مسکن توضیح می‌گوید: «به‌طورکلیحمل‌ونقل درون‌شهری و بین‌شهری و به طورخاص خطوط مترو جزو زیرساخت‌هایی است که برکیفیت زندگی شهری نشان می‌گذارد. توسعه اغلب زیرساخت‌های حمل‌ونقل در یک شهر به معنای دسترسی اغلب و راحت‌تر شهروندان به امکانات گوناگون شهر و درنتیجه افزایشرفاه اتباع است. فلذا در اصلِ رابطه بین توسعه حمل‌ونقل و افزایش رفاه شهروندانتردیدی هستی ندارد. به‌طوری که یکتا از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه‌یافتگی در مطالعاتنهادهای بین‌المللی، توسعه شبکه و زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی دربرگیرنده خطوط مترو، بی‌آرتی،اتوبوس شهری و امثالهم است. کل این موارد به عنوان زیرساخت‌هایی شناخته می‌شوندکه نیازمند گسترش هستند.

 

در انجام این پژوهش، به اطلاعات بیش از یک‌میلیونو ۲۰۰ هزار مشاهده از املاک به فروش‌رفته در شهر طهران از سال‌های ۱۳۸۹ لغایت ۱۳۹۷تکیه شده است.

 

جوشقانی می‌گوید: در این تحقیق ما سه فرضیه رابررسی کردیم. نخستین فرضیه این بود که افتتاح ایستگاه مترو در شهر تهران تاثیرمعناداری روی بها مسکن گوشه ها-کناره ها آن دارد. یافته‌های این پژوهش ضمن تایید این فرضیهمیزان اثرگذاری گشایش خط مترو بر قیمت مسکن در شهر طهران را معادل 9 /4 درصدمحاسبه کرد. فرضیه دوم این بود که افزایش بها مسکن بر نشان گشایش مترو در تمامیمناطق شهر طهران رخداد یکسان نیست. این فرضیه هم مورد امتحان پیمان گرفت و تایید شد.بدین معنا که افزایش بها ناشی از بهره‌برداری از مترو در بعضی مناطق اغلب و دربعضی مناطق کمتر بوده است.

 

براساس گفته جوشقانی، مناطقی از تهران که تاپیش از افتتاح خطوط مترو سطح قابل قبولی از دسترسی به حمل‌ونقل عمومی به‌خصوص خطوطبی‌آرتی، داشته‌اند در اثر گشایش خطوط مترو تغییر بها قابل توجهی رخ نداده است. اما مناطقی مانند مینی‌سیتیو شهرک محلاتی که الی قبل از خطوط مترو از لحاظ دسترسی به حمل‌ونقل عمومی در وضعیتمناسبی نبودند، تاثیر قیمتی بیشتری از افتتاح خطوط مترو تجربه کردند. به نحوی کهدر برخی از مناطق این نشان به حدود هفت درصد می‌رسید. برای مثال در باره ایستگاه‌هایصدر، قائم و تجریش این نشانه بیشتر از ۷ درصد بود.

 

او همچنین در باره فرضیه پسین این پژوهش مبنی براینکه «افتتاح ایستگاه مترو برای بار دوم تاثیر معناداری روی بها املاک اطراف آنندارد.»،می‌گوید: این فرضیه تأیید شد، چرا که گمان زده می‌شد دسترسی این مناطق پیش ازافتتاح خط جدید به اندازه کافی مناسب بوده است.

 

این آموزگار دانشگاه می‌گوید: با پروا به نتیجه حاصل‌شده، یکیاز بهره‌مندی‌های حاصل از راه‌اندازی خطوط مترو برای اتباع تهرانی ساکن دراطراف ایستگاه‌های مترو، افزایش بها مسکن آنهاست. اگر فردی خانه‌ای باارزش یکمیلیارد تومان (۲۵ درصد خانه‌های مبادله‌شده در سال ۱۳۹۷ ارزشی بیشتر از این مقدارداشته‌اند) داشته باشد افتتاح خط مترو در گوشه ها-کناره ها آن به جز افزایش رفاه، ارزش مسکناین اتباع را نیز به طور میانگین در حدود ۵۰ میلیون تومان افزایش می‌دهد.بنابراین در چنین شرایطی برخی از شهروندان بهره بیشتری از توسعه خطوط مترو درمقایسه با سایرین خواهند برد.

پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) مدتیست روزهای شنبه هر هفته به شناسایی پایان‌نامه‌های مرتبط با بازارسرمایه و اقتصاد بازتاب پسینیان یافته‌های دانشگاهی در این گستره می‌بپردازد. براین اساس، طی روز جاری به شناسایی پایان‌نامه «یکتا یزدانی‌فرد» با عنوان « تأثیر افتتاح ایستگاه مترو بر بها مسکن در شهر تهران» می‌پردازیم؛ این پژوهش در آذرماه۹۷ به داوری حسین عبده تبریزی در مقطع کارشناسی بزرگتر دانشگاه صنعتی شریف دفاع شده است.

 

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) در خلاصه این سرانجام نامه میخوانیم: عبده تبریزی قاضی این پایان‌نامه معتقد است که کار تحقیقی صریح و معطوف به نتیجه‌ای توسط پژوهنده انجام شده است. پژوهنده سه فرضیه داشت که هر سه پابرجا کردن شد:

 

طبق بررسی‌هایی که در شهر تهران در بستگی با افتتاح مترو چهره گرفته است، انتظار می‌رود تا قیمت مسکن در نشان گشایش مترو در حواشی شهر طهران که وسایل ترابری عمومی کمتر هستی دارند، رشد معناداری داشته باشد و در مرکز شهر و گوشه ها-کناره ها خیابان‌هایی که وسایل حمل‌ و نقل عمومی به فراوانی یافت می‌شوند، تأثیر بسزایی بر روی قیمت مسکن شاهد نباشیم.

 

به طور کلی هدف، امتحان این فرضیه است که آیا افتتاح ایستگاه مترو در شهر تهران تأثیر معناداری روی بها مسکن گوشه ها-کناره ها آن دارد؟

 

بطور دقیق‌تر می‌توان ۳ فرضیه‌ی زیر را تعریف کرد:

 

فرضیه‌ ۱: گشایش ایستگاه مترو در شهر تهران رویهمرفته سبب افزایش بها املاک مجاور آن می‌شود.

 

فرضیه ۲: افتتاح ایستگاه مترو برای بار دوم تأثیر معناداری روی قیمت املاک گوشه ها-کناره ها آن ندارد.

 

فرضیه ۳: افتتاح ایستگاه مترو در قسمت‌های گوناگون شهر طهران تأثیر متفاوتی دارد.

 

پژوهشگر نشانه عدل که هر سه فرضیه به اتکای اطلاعات مورد بررسی ثابت شده است.


test مترو ,شهر ,  ,مسکن ,فرضیه ,بها ,مترو در ,در شهر ,ایستگاه مترو ,بها مسکن ,خطوط مترومنبع

دلایل افزایش قیمت مسکن

تاثیر مترو در قیمت مسکن

معماری سنتی ایران

خانه های گران قیمت دنیا

ویژگی واحدهای خوب در برج

فونداسیون چیست

امکانات خانه های لوکس

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

تهران گردی هر چی که بخوای ساخت تجهزات آشپزخانه صنعتی و کباب پزهای تابشی اتوماتیک لیمو دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. نکس فا دانلود | دانلود فیلم و سریال جدید آریولند فروشگاه آنلاین ناب مطلب - سایت تفریحی آکادمی مارکتینگ ایران بهترین سایت دانلود فیلم سریال ایرانی جدید 97